رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هیچ راه‌حل کوتاه‌مدت یا موقتی قادر به ایجاد کاهش پایدار در غلظت آلاینده‌های هوا در مناطق شهری نیست.

طرح‌های کوتاه مدت راه حلی برای آلودگی هوا نیست

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات،  رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ماهیت آلودگی هوا یک ماهیت بین‌بخشی به شمار می‌آید، از این رو حل آن نیازمند هماهنگی اجرایی بین دستگاه‌هاست.

شینا انصاری  پیرامون اقدامات اجرایی پیشنهادی برای شرایط اضطرار کیفیت هوا با تأکید بر این واقعیت که هیچ راه‌حل کوتاه‌مدت یا موقتی قادر به ایجاد کاهش پایدار در غلظت آلاینده‌های هوا در مناطق شهری نیست، گفت: برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و اجرای اقدامات مبتنی بر شواهد علمی معتبر همراه با برآورد هزینه‌اثربخشی و تکیه بر شاخص‌های کمی شامل اقدامات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت است.

وی ادامه داد: اقدامات کوتاه‌مدت شامل شناسایی و برخورد مؤثر با پسماندسوزی‌ها در نواحی غربی و جنوب غربی خارج از محدوده شهر تهران، ایجاد محدودیت‌های جدی بر تردد ناوگان دیزلی در بزرگراه آزادگان و سایر ورودی های اصلی شهر تهران، اعمال محدودیت واقعی بر تردد خودروهای شخصی و رایگان‌سازی حمل‌ونقل عمومی در دوره‌های اضطرار، پیش‌بینی و اعلام شرایط اضطرار پیش از وقوع و اتخاذ تصمیمات لازم قبل از انباشت آلاینده‌ها درشرایط پایداری جوی است.

وی اقدامات میان مدت را شامل نوسازی ناوگان حمل‌ونقل با اولویت ناوگان دیزلی و جایگزینی خودروهای فرسوده به منظور کاهش مؤثر انتشار ذرات معلق و آلاینده های احتراقی، استانداردسازی واحدهای کوچک صنعتی به ویژه واحدهای مستقر در مناطق جنوب و جنوب غربی تهران از طریق ارتقای فناوری، کنترل سوخت مصرفی و پایش مستمر آلایندگی آنها، اصلاح کیفیت سوخت نفتگاز مصرفی در نیروگاه‌های اثرگذار بر شهر تهران و نیز سوخت توزیعی مورد استفاده ناوگان حمل‌ونقل در جایگاه‌های خارج از محدوده شهری، هشداردهی سریع و تعیین سهم این منابع در آلودگی هوای داخل شهر، دانست.

انصاری اضافه کرد: اقدامات بلندمدت هم شامل توسعه حمل ونقل عمومی پاک با تمرکز بر گسترش ناوگان برقی و شبکه مترو با هدف کاهش پایدار انتشار آلاینده‌های اولیه و ثانویه در کلانشهر تهران، کنترل نوع سوخت مصرف و گزارش تحلیلی کیفیت هوای تهران، اصلاح ساختار تولید و توزیع سوخت کشور با رویکرد ارتقای کیفیت فرآورده‌ها و کاهش مصرف سوخت‌های غیراستاندارد به ویژه در دوره‌های اوج آلودگی هوا همراه با اعمال کنترل‌های ویژه بر مصرف نفتگاز در بخش حمل‌ونقل و واحدهای صنعتی، مدیریت تصمیمات اجرایی قبل از وقوع اپیزود و افزایش هماهنگی بین دستگاه‌های مسئول در سطوح شهری و ملی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: با توجه به این که ماهیت آلودگی هوا یک ماهیت بین‌بخشی به شمار می‌آید، حل آن نیازمند هماهنگی اجرایی بین دستگاه‌هاست.

با این هدف کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در دولت چهاردهم در بالاترین سطح خود در ۱۴ جلسه تشکیل شده و همه دستگاه‌های مرتبط در آن حضور دارند که شکستن رکورد سالانه اسقاط خودرو به میزان ۳۵۰ هزار ناوگان فرسوده کشور در سال ۱۴۰۳ و توزیع سوخت مازوت کم گوگرد به میزان ۴۲۰ میلیون لیتر برای اولین بار در کشور در سال ۱۴۰۴ ، کاهش فلرینگ به میزان ۱۴ میلیون مترمکعب در روز و انعقاد تفاهمنامه واردات  ۲۰ هزار موتورسیکلت برقی و ارتقای نظارت بر تولید وسایل نقلیه در کشور از مهمترین دستاوردهای کارگروه در دولت چهاردهم هستند .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha